Melounový dezert recept.
**Ingredience**:
Meloun
Směs čerstvých bobulovitých plodů (maliny, jahody, borůvky)
Med nebo javorový sirup pro slazení
Čerstvá máta pro ozdobu
Limonáda nebo jemný perlivý nápoj pro servírování
**Recept**:
1. Meloun nejprve omyjte a poté rozkrojte na půl. Z jedné poloviny melounu vydlabejte kulaté kousky pomocí vykrajovátka na meloun nebo lžičky. Pokud nemáte vykrajovátko, můžete meloun jednoduše nakrájet na malé kostičky.
2. Vezměte sklenici nebo misku a na dno naskládejte první vrstvu melounových kousků.
3. Přidejte vrstvu směsi bobulovitých plodů. Můžete použít jakékoliv bobule, které máte rádi nebo které jsou právě v sezóně.
4. Pokud chcete dezert sladit, pokapejte vrstvy medem nebo javorovým sirupem podle chuti.
5. Postup vrstvení opakujte, dokud nevyužijete všechny připravené ingredience.
6. Dezert ozdobte lístky čerstvé máty a přelijte trochou limonády nebo jemně perlivého nápoje pro osvěžující efekt.
7. Nechte chladit v lednici alespoň 30 minut před servírováním.
**Tipy**:
- Pro extra osvěžení můžete do dezertu přidat i kousky čerstvého okurky nebo kiwi.
- Pokud chcete dezert podávat jako osvěžující letní nápoj, přidejte více limonády nebo perlivého nápoje a podávejte s brčkem.
- Pro dospělou variantu lze přidat trochu bílého rumu nebo ginu pro vytvoření ovocného koktejlu.
- Dezert můžete podávat také ve vydlabaném melounu pro efektní prezentaci.