Melounový dezert recept


Melounový dezert recept.

**Ingredience**:

Meloun
Směs čerstvých bobulovitých plodů (maliny, jahody, borůvky)
Med nebo javorový sirup pro slazení
Čerstvá máta pro ozdobu
Limonáda nebo jemný perlivý nápoj pro servírování

**Recept**:

1. Meloun nejprve omyjte a poté rozkrojte na půl. Z jedné poloviny melounu vydlabejte kulaté kousky pomocí vykrajovátka na meloun nebo lžičky. Pokud nemáte vykrajovátko, můžete meloun jednoduše nakrájet na malé kostičky.

2. Vezměte sklenici nebo misku a na dno naskládejte první vrstvu melounových kousků.

3. Přidejte vrstvu směsi bobulovitých plodů. Můžete použít jakékoliv bobule, které máte rádi nebo které jsou právě v sezóně.

4. Pokud chcete dezert sladit, pokapejte vrstvy medem nebo javorovým sirupem podle chuti.

5. Postup vrstvení opakujte, dokud nevyužijete všechny připravené ingredience.

6. Dezert ozdobte lístky čerstvé máty a přelijte trochou limonády nebo jemně perlivého nápoje pro osvěžující efekt.

7. Nechte chladit v lednici alespoň 30 minut před servírováním.

**Tipy**:

- Pro extra osvěžení můžete do dezertu přidat i kousky čerstvého okurky nebo kiwi.
- Pokud chcete dezert podávat jako osvěžující letní nápoj, přidejte více limonády nebo perlivého nápoje a podávejte s brčkem.
- Pro dospělou variantu lze přidat trochu bílého rumu nebo ginu pro vytvoření ovocného koktejlu.
- Dezert můžete podávat také ve vydlabaném melounu pro efektní prezentaci.