Medvědí tlapa recept


Medvědí tlapa recept.

Medvědí tlapa je tradiční český dezert, který svým vzhledem připomíná tlapu medvěda. Příprava tohoto dezertu není složitá, a pokud dodržíte následující postup, můžete se těšit na vynikající výsledek.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 70 g cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- Marmeláda na spojení

Recept:
1. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva.
2. Přidejte kakao a cukr, a dobře promíchejte.
3. Do suchých ingrediencí přidejte změklé máslo a vejce.
4. Všechny ingredience ručně nebo robotem zpracujte na hladké těsto.
5. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odpočinout minimálně 1 hodinu.
6. Po vyjmutí z lednice rozválejte těsto na pomoučněném vále na tloušťku asi 5 mm.
7. Vykrájejte kousky těsta tvarovými vykrajovači, které připomínají tlapky.
8. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10-12 minut nebo dokud nejsou pečené.
9. Po upečení a vychladnutí spojte vždy dvě medvědí tlapky marmeládou.

Tipy:
- Místo marmelády můžete použít i nutellu nebo jiný čokoládový krém pro spojení tlap.
- Pro intenzivnější čokoládovou chuť můžete do těsta přidat trochu čokoládových kousků.
- Vyzkoušejte také zdobení hotových medvědích tlapek polevou nebo cukrovou pastou pro zdůraznění otisků tlap.
- Skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.

Tento jednoduchý recept na medvědí tlapu je skvělým způsobem, jak připravit něco speciálního pro rodinu nebo přátele. S trochou kreativity můžete vytvořit opravdu očarující dezert, který bude nejen chutný, ale i hezký na pohled.