Medvědí kuře recept


Medvědí kuře recept.

Medvědí kuře je tradiční české jídlo, které je obzvlášť populární na Moravě. Připravuje se z hrubě mletého vepřového masa a má pikantní chuť díky použití mnoha koření.

Ingredience
Pro základ medvědího kuřete je potřeba asi 500 gramů hrubě mletého vepřového masa. Dále potřebujeme jednu velkou cibuli, tři stroužky česneku, dvě lžíce sladké papriky, jednu lžičku mletého kmínu, sůl, pepř a trochu majoránky. Někdy se přidává i trochu chilli pro zvýraznění pálivosti.

Recept
Na začátku si nakrájíme cibuli na malé kostičky a česnek nasekáme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmahneme cibuli dokud nezsklovatí. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není maso všude šedé. Poté přidáme česnek, sladkou papriku, kmín, sůl, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme a smažíme přibližně 10 minut. Pokud je směs příliš suchá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Nakonec dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Tipy
Medvědí kuře se tradičně podává s houskovým knedlíkem nebo bramborovou kaší. Jako příloha se hodí také kyselá okurka nebo čerstvá zelenina. Aby bylo jídlo ještě chutnější, může se maso nechat před smažením marinovat v koření a česneku přes noc. Máte-li rádi pikantnější variantu, přidejte víc chilli nebo použijte ostřejší papriku.