Medové perníčky hned k jídlu recept


Medové perníčky hned k jídlu recept.

Ingredience pro medové perníčky hned k jídlu jsou následující: mouka, med, vejce, cukr, máslo, koření na perník, jedlá soda nebo prášek do pečiva, citronová šťáva.

Recept na přípravu medových perníčků hned k jídlu začíná smícháním suchých ingrediencí, což jsou mouka, koření na perník a jedlá soda nebo prášek do pečiva, v míse. V jiné míse si rozšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo a med. Poté postupně přisypáváme směs suchých ingrediencí a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec přidáme několik kapek citronové šťávy, která těstu dodá svěžest. Těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 5 mm a vykrajujeme z něj perníčky různých tvarů. Perníčky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsiusa přibližně 10 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.

Tipy pro dokonalé medové perníčky hned k jídlu:
1. Med můžete vybrat podle své chuti, každý typ dodá perníčkům jiné nuance.
2. Kořeněnou směs lze upravit dle vlastního vkusu; oblíbené jsou skořice, hřebíček, anýz, zázvor.
3. Před válením těsto nechte chvíli odpočinout v chladu, bude se s ním lépe pracovat.
4. Při pečení sledujte perníčky, protože se mohou rychle připálit.
5. Perníčky jsou skvělé i jako dekorace, můžete je ozdobit polevou z moučkového cukru a citronové šťávy.
6. Pro měkčí perníčky je možné k těstu přidat trochu mléka nebo naopak pro křupavější perníčky zvolit delší dobu pečení.

S těmito tipy a receptem si můžete užít skvělý zážitek z pečení i konzumace medových perníčků hned po upečení.