Medová roláda recept


Medová roláda recept.

Ingredience pro medovou roládu:

- 4 vejce
- 150 g cukru
- 2 lžíce medu
- 100 g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli

Pro krém:

- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 vanilkový cukr

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Plech vyložte pečicím papírem.
2. Vejce s cukrem ušlehejte do světlé pěny. Poté vmíchejte med.
3. Mouku promíchejte s jedlou sodou a špetkou soli a postupně přidávejte do vejce s medem. Míchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte přibližně 10-12 minut, dokud není roláda zlatavá.
5. Pečenou roládu vyklopte na vlhkou utěrku posypanou trochou cukru, pečicí papír opatrně odstraňte a roládu pomocí utěrky opatrně zrolujte. Nechte vychladnout.
6. Pro krém smetanu s cukrem moučka a vanilkovým cukrem ušlehejte do tuha.
7. Vychladlou roládu opatrně rozbalte, potřete krémem a znovu zrolujte.
8. Roládu před podáváním můžete ještě posypat cukrem moučka nebo polita čokoládou.

Tipy:

- Přidání medu do těsta dodá roládě nejen chuť, ale i krásnou barvu.
- Pokud máte raději více krému, můžete množství smetany a cukru zvýšit.
- Roládu můžete plnit také marmeládou podle vašeho výběru nebo čokoládovým krémem pro bohatší chuť.
- Při pečení dbejte na to, aby roláda nebyla příliš suchá, jinak by se mohla při zavíjení lámat.