Masový nákyp po španělsku s rajčaty s sýrem recept.
Masový nákyp po španělsku s rajčaty a sýrem je skvělým jídlem pro milovníky pikantních chutí. Zde je přehled ingrediencí, recept a několik tipů, jak toto jídlo připravit.
Ingredience
300 g mletého masa
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 paprika
400 g rajčat v plechovce nebo čerstvých rajčat
100 g černých oliv
150 g tvrdého sýra
1 lžička papriky
1/2 lžičky chilli
sůl a pepř dle chuti
olej
Recept
Začneme tím, že si na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a mleté maso. Maso restujeme, dokud není plně uvařené. Poté přidáme nakrájenou papriku, papriku a chilli. Vše smícháme a chvíli restujeme. Nakonec přidáme rajčata, můžeme použít buď čerstvá rajčata nakrájená na kousky nebo rajčata z plechovky. Osolíme, opepříme a přidáme olivy. Vše necháme společně podusit na mírném ohni asi 20 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezíská požadovanou konzistenci.
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia. Masovou směs přesuneme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 15 minut nebo dokud sýr nezezlátne.
Tipy
Použijte směs různých sýrů pro bohatší chuť, například kombinaci cheddaru a mozzarelly.
Pro extra šmrnc můžete do nákypu přidat trochu červeného vína během vaření masa.
Podávejte s čerstvým pečivem nebo rýží.