Masové nudličky v jasmínové rýži recept


Masové nudličky v jasmínové rýži recept.

Ingredience:
- 500 g hovězího nebo vepřového masa, nakrájeného na nudličky
- 2 šálky jasmínové rýže
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oyster omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1/2 šálku vody nebo vývaru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Recept:
1. Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. Nejčastěji se vaří ve vodě v poměru 1:2 (1 šálek rýže na 2 šálky vody) přibližně 15-20 minut, dokud není voda absorbována a rýže je měkká.
2. Mezitím na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě. Přidejte nudličky masa a orestujte je z každé strany dohněda, přibližně 3-4 minuty. Vyjměte maso z pánve a odložte stranou.
3. Na stejnou pánev přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou, asi 2 minuty.
4. K masu přidejte sójovou omáčku, oyster omáčku, rybí omáčku a míchejte, dokud není maso pokryté omáčkou.
5. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou nebo vývarem a přidejte do pánve. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
6. Maso vraťte do pánve a promíchejte s omáčkou a zeleninou. Dochutíme solí a pepřem.
7. Podávejte horké masové nudličky přelité omáčkou spolu s vařenou jasmínovou rýží.

Tipy:
- Pokud máte rádi pálivé jídlo, přidejte do omáčky trochu čerstvého nebo sušeného chilli.
- Pro zvýraznění chuti můžete do rýže přidat trochu kokosového mléka.
- Pro vegetariánskou variantu můžete maso nahradit pevným tofu nebo tempehem. Doba vaření se v tomto případě může mírně lišit.
- Nezapomeňte maso před vařením řádně osolit a opepřit pro maximální chuť.
- Pro ještě bohatší chuť můžete přidat do pánve zeleninu dle vlastního výběru, jako jsou papriky, brokolice nebo houby.