Masové nudličky se sýrovým přelivem recept.
Ingredience:
hovězí maso 500 gramů, nakrájené na nudličky
cibule 1 střední, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky, nasekaný
smetana na vaření 200 ml
tvrdý sýr 100 gramů, nastrouhaný
máslo 2 lžíce
olej 2 lžíce
sůl podle chuti
pepř podle chuti
mouka 1 lžíce
mléko 100 ml
petržel na ozdobu, nasekaná
Recept:
V hluboké pánvi rozehřej olej a máslo. Přidej cibuli a česnek, restuj dozlatova. Přidej maso, osol a opepři. Smaž maso, dokud není zvenčí křupavé a uvnitř šťavnaté, asi 5 až 7 minut.
V malé míse smíchej mouku s trochou mléka, aby vznikla hladká směs. Zbytek mléka přidej do pánve k masu. Vmíchej směs mouky a mléka a vař, dokud omáčka nezhoustne.
Přidej smetanu a polovinu nastrouhaného sýra do pánve. Míchej, dokud se sýr nerozpustí a omáčka se nevyhladí.
Ochutnej a podle potřeby dochuť solí a pepřem.
Servíruj nudličky posypané zbylým sýrem a petrželí.
Tipy:
Pro zvýraznění chuti můžeš přidat do masových nudliček trochu worcesterové omáčky nebo sojové omáčky.
Pokud máš rád pikantnější jídla, přidej do omáčky trochu chilli nebo papriky.
Tento recept je výborný s rýží nebo těstovinami. Můžeš ho také podávat s pečivem, které skvěle poslouží k namáčení do sýrové omáčky.