Masové kuličky po italsku recept


Masové kuličky po italsku recept.

Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- 50 ml mléka
- 50 g parmazánu, nastrouhaného
- 2 lžíce čerstvého petrželové listí, jemně nasekaného
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
- 500 ml rajčatové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje

Recept:
1. V míse smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, mléko, parmazán, petržel, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře spojené.
2. Z masové směsi tvarujte kuličky o velikosti golfu. Položte je na talíř nebo do mísy a odložte stranou.
3. Na středně silném ohni zahřejte velkou pánev a přidejte olivový olej. Jakmile se olej rozpálí, přidejte masové kuličky a opékejte je ze všech stran, dokud nebudou ze všech stran zlatohnědé, což trvá přibližně 10 minut.
4. Jakmile jsou masové kuličky zlatohnědé, přidejte rajčatovou omáčku. Snížte teplotu a necháte vše pomalu dusit pokryté pokličkou asi 20 minut, dokud masové kuličky nejsou uvnitř dobře uvařené.
5. Podávejte teplé, ideálně s čerstvým chlebem nebo těstovinami.

Tipy:
- Pokud máte rádi kořeněnější chutě, do masové směsi můžete přidat trochu sušeného oregana nebo červené papriky.
- Aby byly masové kuličky šťavnatější, ujistěte se, že je neopékáte příliš dlouho na vysokém ohni. Rychlé opečení na vyšší teplotě zajistí, že zůstanou uvnitř šťavnaté.
- Pro ještě lahodnější omáčku můžete do rajčatové omáčky přidat trochu červeného vína a nechat alkohol odpařit před přidáním masových kuliček.
- Parmazán přidejte podle chuti, ale nebojte se být štědrí, dodá omáčce krásnou hloubku chuti.