Masové kostky se žampiony recept


Masové kostky se žampiony recept.

Ingredience:
- 500 g hovězího nebo vepřového masa nakrájeného na kostky
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř dle chuti

Recept:
1. Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Na pánvi na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečte dozlatova. Opečené maso vyjměte a odložte stranou.
2. Na stejné pánvi přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
3. Přidejte nakrájené žampiony a restujte, dokud neuvolní vodu a ta se nevyvaří.
4. K zelenině přidejte opečené maso, rajčatový protlak, tymián a hovězí vývar. Promíchejte a přiveďte k varu.
5. Jakmile směs začne vařit, snižte teplotu a nechte pomalu dusit pod pokličkou asi 45 minut, dokud maso není měkké.
6. Během dušení případně přilévejte trochu vody nebo vývaru, pokud by směs byla příliš suchá.
7. Po uvaření ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

Tipy:
- Místo hovězího nebo vepřového masa můžete použít kuřecí nebo krůtí kostky pro lehčí variantu.
- Přidáním smetany nebo zakysané smetany získáte krémovější omáčku.
- Masové kostky se žampiony podávejte s rýží, těstovinami nebo bramborovou kaší.
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat trochu červeného vína do omáčky během vaření.