Masové kostky s paprikou a pórkem recept


Masové kostky s paprikou a pórkem recept.

Ingredience:
Hovězí nebo vepřové maso nakrájené na kostky, paprika červená i zelená, pórek, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, olej, hovězí vývar nebo voda.

Recept:
Nejprve si připravte všechny ingredience. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Papriky očistěte a nakrájejte na proužky. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.

Na oleji nejprve zpěňte cibuli, dokud nezezlátne, přidejte česnek a krátce osmahněte. Poté přidejte maso a opečte ho ze všech stran dozlatova. Osolte, opepřete a přidejte majoránku.

Když je maso opečené, přidejte nakrájenou papriku a pórek. Vše promíchejte a chvíli společně restujte. Poté podlijte hovězím vývarem nebo vodou, tak aby bylo maso téměř pokryté. Zvolte menší oheň a nechte dusit pod pokličkou asi hodinu, dokud maso nezměkne.

Tipy:
Pokud chcete zvýraznit chuť, můžete přidat trochu rajčatového protlaku nebo lžíci kvalitní paprikové pasty. Pro zahuštění omáčky můžete nakonec přidat trochu rozpuštěné mouky ve vodě. Servírujte s rýží, knedlíkem nebo pečivem podle vaší chuti.