Maso v mrkvi recept


Maso v mrkvi recept.

Ingredience:
- 500 g hovězího masa (nejlépe zadní)
- 500 g mrkve
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- 500 ml hovězího vývaru nebo vody
- 2 lžíce rajčatového protlaku

Recept:
1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na větší kostky. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2. V hrnci zahřejte olej a na něm osmahněte kostky masa z každé strany, dokud nejsou krásně zlatavé. Vyjměte maso a odložte stranou.
3. Ve stejném hrnci osmažte cibuli do zlatova, přidejte česnek a po chvíli i mrkev. Restujte asi 5 minut.
4. K zelenině přidejte maso, majoránku, tymián, sůl, pepř a promíchejte.
5. Zalijte vše hovězím vývarem nebo vodou, přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
6. Přikryjte a na mírném ohni dusíte cca 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
7. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou, například s vařenými brambory nebo knedlíkem.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete před přidáním vody nebo vývaru do hrnce přidat trochu červeného vína a nechat alkohol vyvařit.
- Pokud preferujete hustší omáčku, můžete ke konci vaření omáčku zahustit lžící rozpuštěné mouky ve vodě.
- Maso v mrkvi chutná ještě lépe druhý den, když se chutě dokonale propojí. Doporučuji tedy připravit pokrm den předem.