Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami recept


Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami recept.

Ingredience:
200 g hovězího nebo kuřecího masa
150 g těstovin ve tvaru špenátových listů
100 g čedarového sýra
200 ml smetany na vaření
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Recept:
Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete dle chuti. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a maso na něm zprudka opečte dozlatova. Vyjměte maso a na téže pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou.

Přidejte smetanu a nechte mírně zahustit. Poté vmíchejte nastrouhaný čedarový sýr a miejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká. Vraťte maso do pánve a promíchejte s omáčkou. Dochutte podle potřeby solí a pepřem.

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte a přidejte k masu se sýrovou omáčkou. Vše dobře promíchejte a ihned podávejte.

Tipy:
Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat do omáčky trochu chilli nebo čerstvý jalapeňo. Pro extra krémovou texturu omáčky můžete použít místo smetany na vaření plnotučnou smetanu. Pro zvýraznění chuťových nuancí můžete do omáčky přidat i trochu bílého vína, nechte ale alkohol pár minut povařit, aby se odpařil.