Máslový bochníček recept.
Máslový bochníček je jednoduchý a velmi chutný dezert, který si zamilujete. Jeho příprava nevyžaduje mnoho složitých kroků a výsledek stojí za to. Postupujte podle následujícího receptu a užijte si lahodnou chuť domácího máslového bochníčku.
- Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 150 g másla (měkkého)
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- Recept
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo nechejte změknout při pokojové teplotě, aby se s ním lépe pracovalo.
2. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva.
3. V další míse důkladně vyšlehejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
4. Postupně do směsi zašlehávejte vejce, každé pořádně zapracujte, než přidáte další.
5. Do směsi s vejci postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva. Nezapomeňte přidat špetku soli.
6. Pořádně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
7. Vymažte a vysypte formu na bochník máslom a trochou mouky.
8. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Přesnost doby pečení zkontrolujte špejlí nebo dřevěným špejlem – pokud je čistý po vytažení, bochníček je hotový.
9. Po upečení nechte bochníček chvíli vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
- Tipy
- Pro zajímavější chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí.
- Máslový bochníček je vynikající sám o sobě, ale skvěle chutná i s čerstvým ovocem nebo šlehačkou.
- Pro uchování čerstvosti bochníčku ho uložte do uzavíratelné nádoby. Vydrží tak několik dní měkký a chutný.
Pamatujte, že pečení je také o experimentování, takže nebojte se přidávat nebo ubírat ingredience podle vaší chuti. Užijte si pečení a následné pochutnání na vašem domácím máslovém bochníčku!