Máslo sardelové recept


Máslo sardelové recept.

Máslo sardelové je klasická francouzská pochoutka, která se výborně hodí jako doplněk k pečivu, grilované zelenině nebo jako omáčka k masu. Tento recept je jednoduchý a rychle připravitelný.

Ingredience
100 g másla
8 filetů ančoviček v oleji
1 stroužek česneku
1 lžička citronové šťávy
1 lžička nasekané petrželky
Mletý černý pepř podle chuti

Recept
Máslo nechejte změknout při pokojové teplotě. Ančovičky scedíte a nasekáte na co nejjemnější kousky. Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo využijte lis na česnek.
V míse smíchejte změklé máslo, nasekané ančovičky, česnek, citronovou šťávu a petrželku. Důkladně promíchejte, dokud nezískáte rovnoměrnou směs. Ochutnejte a případně okořeňte mletým černým pepřem.
Hotové sardelové máslo můžete použít ihned nebo uložit do lednice, kde se chutě ještě více propojí.

Tipy
Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete přidat více ančoviček nebo trochu kapar.
Pro jemnější variantu můžete část másla nahradit tvarohem.
Sardelové máslo je výborné na topinkách nebo jako doplněk k vařeným bramborám.
Můžete ho také použít jako základ pro přípravu omáček ke grilovaným masům.
Pro delší skladování zabalte máslo do potravinářské fólie a vytvarujte z něj váleček, který uložte do mrazáku. Poté můžete kdykoli odkrájet potřebnou porci.