Máslo s medvědím česnekem recept


v recept.

Ingredience:
- 250 g másla, změklého
- 1 hrst čerstvého medvědího česneku
- 1 špetka soli
- 1 špetka černého pepře (nepovinné)
- 1 lžíce citronové šťávy (nepovinné)

Recept:
1. Medvědí česnek důkladně omyjte a osušte. Pak jej jemně nakrájejte.
2. V misce smíchejte změklé máslo s nakrájeným medvědím česnekem. Přidejte špetku soli a pokud používáte, tak i černý pepř a citronovou šťávu.
3. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednolitá směs.
4. Hotové máslo s medvědím česnekem můžete přenést do vhodné nádoby nebo vytvarovat do ruličky pomocí pečícího papíru.
5. Máslo uložte do lednice, aby se ztuhlo a prolnuly chutě.

Tipy:
- Použijte máslo s medvědím česnekem na čerstvém pečivu, opečených toustech nebo jako dochucovadlo do těstovin a rizot.
- Pro intenzivnější chuť můžete do másla přidat více medvědího česneku.
- Skvěle se hodí i jako základ pro přípravu masových marinád nebo jako máslová omáčka na steaky.
- Pokud chcete mít máslo více pikantní, přidejte do směsi trochu chilli papriček.
- Máslo s medvědím česnekem můžete uchovávat v lednici několik týdnů nebo ho zamrazit a používat dle potřeby.