Masíčko po námořnicku recept


Masíčko po námořnicku recept.

Masíčko po námořnicku je skvělým pokrmem, který může obohatit každý jídelníček. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience

- 500 g hovězího masa (nejlépe plec nebo kližka)
- 2 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g plechovka rajčat v kusu
- 1 lžíce sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 1 středně velká mrkev
- 200 ml červeného vína
- 200 ml hovězího vývaru
- olivový olej

Recept na přípravu masíčka po námořnicku je následující

1. Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na velkém hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a maso na něm zprudka opečte dohněda. Opečené maso vyjměte a odložte.

2. Na stejném oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne. Přidejte sladkou papriku a rychle promíchejte, aby se nepřipálila.

3. Přidejte rajčatový protlak a rajčata v kusech s šťávou. Promíchejte.

4. Vraťte maso do hrnce, přidejte bobkové listy, tymián, majoránku, mrkev nakrájenou na kolečka nebo kostičky, červené víno a hovězí vývar.

5. Vše dobře promíchejte, přiveďte k varu, poté teplotu snižte a nechte pomalu dusit pod pokličkou asi 1,5–2 hodiny, dokud maso nebude měkké. Během vaření případně přidejte vodu nebo vývar, pokud by bylo potřeba. Nakonec dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Tipy pro dokonalé masíčko po námořnicku

- Použití kvalitního hovězího masa je klíčové. Maso by mělo být vhodné na dušení, aby bylo po uvaření krásně měkké.
- Nebojte se experimentovat s bylinkami a kořením. Každý může upravit recept dle svého gusta.
- Masíčko chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě dokonale propojí.
- Podávejte s knedlíkem, bramborami nebo čerstvým chlebem pro dokonalý gastronomický zážitek.