Marináda na kuřecí maso s citrusy recept


Marináda na kuřecí maso s citrusy recept.

Marináda na kuřecí maso s citrusy je skvělý způsob, jak dodat masu výraznou a osvěžující chuť. Tento recept je jednoduchý a rychlý, a přesto dokáže zcela proměnit chuť kuřecího masa. Ideální je nechat maso v marinádě odležet přes noc, ale pokud máte méně času, snažte se nechat maso marinovat alespoň jednu hodinu.

Ingredience
- kuřecí prsa nebo stehna asi 500 gramů
- šťáva z jednoho velkého pomeranče
- šťáva z jednoho citronu
- šťáva z jednoho limetky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička medu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného
- kůra z jednoho citronu

Recept
1. Ve velké misce smíchejte pomerančovou, citronovou a limetkovou šťávu s olivovým olejem, nasekaným česnekem, medem, solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem a citronovou kůrou.
2. Kuřecí maso omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami.
3. Maso vložte do marinády a ujistěte se, že je z obou stran dobře pokryté.
4. Přikryjte misku a dejte do lednice marinovat. Jak již bylo zmíněno, ideální je nechat maso marinovat přes noc, ale stačí i jedna hodina.
5. Maso vyjměte z marinády a grilujte na středně vysokém ohni, dokud není plně uvařené. Během grilování maso občas potírejte zbytkem marinády.

Tips
- Pokud chcete ještě intenzivnější citrusovou chuť, přidejte do marinády kůru z použitých citrusů.
- Kuřecí maso v marinádě můžete také upéct v troubě. Pečte při teplotě 190 stupňů Celsia asi 25-30 minut nebo dokud není maso uvařené.
- Tento druh marinády skvěle doplňuje také rybí maso nebo krevety.
- Při podávání můžete kuře ozdobit čerstvými bylinkami jako je petržel nebo koriandr pro zvýšení vizuální atraktivity a chuti.