Marináda na králíka nebo kuře recept


Marináda na králíka nebo kuře recept.

Marináda na králíka nebo kuře

Ingredience:
- 100 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu nebo tymiánu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička mleté papriky

Recept:
1. V malé míse smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu a med. Důkladně promíchejte, dokud se med nerozpustí.
2. Přidejte sušený rozmarýn nebo tymián, sůl, mletý pepř a mletou papriku. Vše důkladně promíchejte, abyste vytvořili homogenní marinádu.
3. Marinádu naneste na králíka nebo kuře. Nejlépe funguje, pokud maso necháte v marinádě odpočívat v chladu přes noc, ale pokud máte málo času, snažte se alespoň na dvě hodiny.
4. Po marinování maso pečte nebo grilujte podle vašeho výběru až do dokončení.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť přidejte do marinády lžíci balzamikového octa nebo sojové omáčky.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do marinády pár kapek chilli omáčky nebo trochu čerstvého chilli.
- Kromě uvedených bylin můžete experimentovat i s dalšími, jako je šalvěj nebo majoránka, které skvěle doplňují chuť masa.
- Před grilováním maso nechte na pokojové teplotě alespoň 30 minut, aby se lépe a rovnoměrněji upeklo.