Margot dort recept


Margot dort recept.

Margot dort je klasický a velmi oblíbený dezert, který si získal srdce mnoha lidí díky své bohaté chuti a krémové textuře. Pro přípravu tohoto dortu budete potřebovat následující ingredience:

Pro těsto: mouka, cukr, vejce, mléko, kakao, prášek do pečiva a olej.

Pro krém: máslo, mléko, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob.

A nakonec pro ozdobu: čokoládu a smetanu na šlehání.

Recept:

Začněte přípravou těsta. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidejte vejce, mléko a olej. Vše důkladně promíchejte do hladka. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Upečené těsto nechte vychladnout a poté ho rozřízněte na dva pláty.

Pokračujte přípravou krému. V hrnci smíchejte mléko, cukr a vanilkový cukr a přivedete k mírnému varu. V malém množství mléka rozmíchejte kukuřičný škrob a poté jej pomalu za stálého míchání přilévejte do vařícího mléka. Vařte, dokud směs nezhoustne. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout. Mezitím vyšlehejte máslo do pěny a postupně do něj zašlehávejte vlažný krém.

Jednu polovinu těsta položte na podnos a rovnoměrně na ní rozetřete polovinu krému. Přiklopte druhou polovinou těsta a zbytek krému použijte na vrchní část a boky dortu.

Pro ozdobení rozpusťte čokoládu s trochou smetany a touto směsí dort polejte. Dort můžete dále ozdobit čerstvým ovocem nebo čokoládovými hoblinkami podle vlastního vkusu.

Tipy:
1. Pro ještě bohatší chuť můžete mezi vrstvy přidat vrstvu marmelády nebo čerstvého ovoce.
2. Dort nechte přes noc odpočinout v lednici, aby se chutě krásně spojily a krém dobře ztuhl.
3. Pokud máte rádi intenzivnější čokoládovou chuť, můžete do těsta přidat více kakaa.