Mangový dort s kokosem recept


Mangový dort s kokosem recept.

Ingredience:

Na korpus:
200 g hladké mouky
150 g cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody bikarbony
špetka soli
120 ml kokosového oleje
200 ml kokosového mléka
1 lžíce octa
1 zralý mango

Na krém:
400 ml kokosového mléka (tučné, z lednice)
2 lžíce cukru moučka
1 lžička vanilkového extraktu
1 zralý mango pro ozdobu

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Dortovou formu vymažte olejem a vysypte moukou.
2. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a špetku soli.
3. V jiné míse smíchejte roztopený kokosový olej, kokosové mléko a ocet.
4. Tekuté ingredience vmíchejte do suchých a dobře promíchejte, aby těsto bylo hladké a bez hrudek.
5. Mango oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte do těsta a lehce promíchejte.
6. Těsto vlijte do připravené formy a pečte přibližně 30 minut, nebo dokud není dort pevný a špejle vložená do středu nevyjde čistá.
7. Nechte dort vychladnout než ho vyklopíte z formy.
8. Pro krém vyšlehejte tuhou část kokosového mléka (z lednice) s cukrem moučka a vanilkovým extraktem do hladka.
9. Dort potřete krémem a ozdobte kousky manga nebo kokosovými lupínky.

Tipy:

- Pro intenzivnější kokosovou chuť přidejte do těsta 2 lžíce kokosových lupínků.
- Pokud máte rádi více vlhký dort, můžete do těsta přidat trochu více kokosového mléka.
- Dort můžete před krémem potřít tenkou vrstvou mangové marmelády pro extra mangovou chuť.
- Pro lepší konzistenci krému nechte kokosové mléko přes noc v lednici, aby se tuhá část oddělila od tekuté.
- Dort lze uchovávat v lednici a je dokonce lepší druhý den, protože chutě se krásně propojí.