Mandlovo-citronové linecké sušenky s čokoládou a pistáciemi recept.
Mandlovo-citronové linecké sušenky s čokoládou a pistáciemi jsou dokonalou kombinací sladkého, kyselého a slaného. Tento recept vám pomůže připravit krásné a chutné sušenky, které zaujmou na každém svátečním stole.
Ingredience:
- 200g hladké mouky
- 100g mletých mandlí
- 150g másla (měkkého)
- 80g moučkového cukru
- Špetka soli
- Kůra z 1 citronu
- 1 vejce
- 100g tmavé čokolády
- 50g nasekaných pistácií
Recept:
1. V míse smíchejte mouku, mleté mandle, moučkový cukr a špetku soli.
2. Přidejte měkké máslo, citronovou kůru a vejce. Vypracujte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu.
4. Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku okolo 5 mm.
5. Vykrájejte sušenky požadovaného tvaru a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
6. Pečte 10-12 minut nebo dokud nejsou sušenky lehce zlatavé. Nechte je na plechu chladnout.
7. Mezitím si připravte ozdobu. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
8. Studené sušenky polijte čokoládou a posypte nasekanými pistáciemi.
9. Nechte čokoládu ztuhnout.
Tipy:
- Pro intenzivnější citronovou chuť přidejte do těsta i šťávu z citronu.
- Sušenky lze uchovávat v uzavřené nádobě, kde vydrží několik týdnů.
- Můžete experimentovat i s jinými ořechy nebo přidat kousky sušeného ovoce pro různé varianty chuti.
- Pro ještě zajímavější texturu těsta můžete část hladké mouky nahradit moukou mandlovou či ořechovou.
Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit něco speciálního pro své blízké během svátků nebo na jakoukoli jinou oslavu. Užijte si pečení a sdílení těchto krásných a chutných sušenek.