Mandlové slané pečivo recept


Mandlové slané pečivo recept.

Ingredience na mandlové slané pečivo:
- 200 g mletých mandlí
- 100 g hladké mouky
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce vody (pokud je těsto příliš suché)

Recept:
1. V míse smíchejte mleté mandle, hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva.
2. Přidejte pokojovou teplotu másla a vejce. Vše dobře promíchejte do hladka. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody, aby se těsto lépe formovalo.
3. Těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na tloušťku přibližně 5 mm.
4. Vykrájejte požadované tvary pečiva. Můžete použít formičky na sušenky nebo jednoduše těsto nakrájet na malé čtverce či obdélníky.
5. Pečivo rozložte na pečicí papírem vyložený plech.
6. Předehřejte troubu na 180°C a pečivo pečte 10-15 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.
7. Po upečení nechte pečivo chladnout na mřížce.

Tipy:
- Pro aromatickou variantu můžete do těsta přidat lžičku sušeného rozmarýnu nebo tymiánu.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do těsta špetku chilli nebo cayenského pepře.
- Pro extra křupavost můžete pečivo před pečením posypat hrubozrnnou solí nebo semínky (např. sezamovými nebo slunečnicovými).
- Toto pečivo je skvělé jako snack k vínu nebo jako součást sýrové desky.