Mandlové rohlíčky recept


Mandlové rohlíčky recept.

- Ingredience
- 200g hladké mouky
- 100g mletých mandlí
- 80g práškového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200g másla
- moučkový cukr na obalení

- Recept
1. V míse smíchejte hladkou mouku, mleté mandle, práškový cukr a vanilkový cukr.
2. Přidejte změklé máslo a vypracujte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu.
4. Předehřejte troubu na 180°C.
5. Z těsta vymodelujte malé rohlíčky a kladte je na plech vyložený pečicím papírem.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 10–12 minut, dokud nejsou rohlíčky lehce zlatavé.
7. Hotové rohlíčky ještě teplé obalte v moučkovém cukru.

- Tipy
- Pro výraznější mandlovou chuť přidejte do těsta kapku mandlového aroma.
- Pečlivě sledujte rohlíčky v troubě, snadno se spálí.
- Před obalováním v cukru nechte rohlíčky lehce vychladnout, ale ne úplně, aby cukr lépe přilnul.
- Skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.