Mandlové bonbony recept


Mandlové bonbony recept.

Ingredience:

- 200 gramů mletých mandlí
- 100 gramů moučkového cukru
- 1 bílek
- ½ lžičky mandlové esence
- 100 gramů tmavé čokolády na obalení
- Mandlové plátky na ozdobu

Recept:

1. Ve velké míse smíchejte mleté mandle a moučkový cukr.

2. Přidejte bílek a mandlovou esenci, a pak směs dobře promíchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu dalšího bílku.

3. Z těsta vytvarujte malé kuličky o velikosti vlašského ořechu a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

4. Nechte kuličky asi 30 minut odpočinout na chladném místě, aby ztuhly.

5. Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Tmavou čokoládu rozlomte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě na středním výkonu. Dávejte pozor, aby se čokoláda nepřehřála.

6. Každou mandlovou kuličku pečlivě obalte v rozpuštěné čokoládě a pak okamžitě posypte několika mandlovými plátky, než čokoláda ztuhne.

7. Nechte čokoládu na bonbonech ztuhnout na pečicím papíru.

8. Po ztuhnutí čokolády bonbony přemístěte do vzduchotěsné nádoby a uchovávejte je na chladném místě nebo v lednici.

Tipy:

- Pokud nemáte mandlovou esenci, můžete použít vanilkový extrakt pro jemnou a lahodnou chuť.

- Pro ještě intenzivnější mandlovou chuť můžete do těsta přidat několik kapek hořkého mandlového oleje.

- Při obalování bonbonů v čokoládě použijte vidličku nebo kleště na cukrovinky, abyste se vyhnuli zbytečnému nepořádku.

- Pro různorodost můžete použít bílou čokoládu nebo mléčnou čokoládu místo tmavé čokolády.

- Pokud chcete bonbony udělat opravdu speciálními, můžete do těsta přidávat různé příchutě jako je pomerančová kůra nebo koření jako je skořice či kardamom.