Mandlová symfonie recept


Mandlová symfonie recept.

Mandlová symfonie je lahodný a jemný dezert, který v sobě skrývá bohatou chuť mandlí. Tento dezert se může zdát na první pohled složitý, ale ve skutečnosti jeho příprava nevyžaduje velké kulinářské dovednosti. Ať už ho chystáte pro speciální příležitost nebo jako sladký závěr rodinného oběda, mandlová symfonie jistě zaujme každého svou jedinečností.

- Ingredience
- 200 g mletých mandlí
- 150 g moučkového cukru
- 4 bílky
- špetka soli
- 1 lžíčka vanilkového extraktu
- 100 g hladké mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 100 ml mléka
- 1 lžíčka prášku do pečiva

- Recept
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte mleté mandle, moučkový cukr, hladkou mouku a prášek do pečiva.
2. V jiné míse vyšlehejte bílky s špetkou soli do tuhého sněhu. Pozvolna přimíchejte vanilkový extrakt.
3. Do směsi s mandlemi začleňte rozpuštěné máslo a mléko a dobře promíchejte, dokud nebude hladké.
4. Jemně vmíchejte bílky do zbytku směsi, abyste zachovali co nejvíce vzduchu v těstě.
5. Vlijte těsto do vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut nebo dokud vrchol dezertu není zlatavý a tester vložený do středu nevyjde čistý.
7. Nechte dezert vychladnout v formě, než jej vyklopíte na mřížku k úplnému vychladnutí.

- Tipy
- Pro ještě intenzivnější mandlovou chuť můžete do těsta přidat několik kapek mandlového extraktu.
- Mandlovou symfonii můžete ozdobit šlehačkou, ovocem nebo posypat moučkovým cukrem pro elegantní prezentaci.
- Tento dezert je možné skladovat v uzavřené nádobě v lednici až 3 dny.

Tento recept na mandlovou symfonii je skvělým způsobem, jak předvést jednoduchost a eleganci skrze chutě, které si všichni zamilují. Experimentujte s přílohami a najděte svou oblíbenou kombinaci, která tento dezert ještě více obohatí.