Mandlová bábovka recept


Mandlová bábovka recept.

Ingredience pro mandlovou bábovku:

- 200 g měkkého másla
- 200 g cukru moučka
- 4 vejce
- 200 g mletých mandlí
- 100 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- kůra z 1 citronu
- moučkový cukr na posypání

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte měkké máslo s cukrem moučka do hladka. Postupně přidávejte vejce a důkladně promíchávejte.
3. Do směsi přidejte mleté mandle, hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Dobře promíchejte.
4. Přidejte kůru z citronu a znovu promíchejte, abyste získali jednolitou hmotu.
5. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Do připravené formy vlijte těsto.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut. Bábovka je hotová, když do ní zapíchnete špejli a vyjde suchá.
7. Nechte bábovku chvilku vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
8. Před podáváním bábovku posypte moučkovým cukrem.

Tipy:

- Pro výraznější mandlovou chuť můžete přidat do těsta několik kapek mandlového extraktu.
- Pokud máte rádi ovoce, přidejte do těsta hrst rozinek nebo jemně nakrájenou sušenou marunku pro sladkokyselý kontrast.
- Aby byla bábovka vláčnější, můžete před pečením do těsta vmíchat lžíci kysané smetany.
- Pokud chcete pro změnu, můžete na vrch bábovky před pečením posypat mandlové plátky, které se krásně zazlátnou a dodají bábovce křupavost.
- Bábovka je výborná sama o sobě, ale můžete ji podávat i s vanilkovou zmrzlinou nebo čerstvým ovocem pro osvěžující dotek.