Mandarinkové řezy recept.
Ingredience:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 200 ml oleje
- 200 ml mandarinkového džusu (nejlépe čerstvého)
- 250 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 konzerva mandarinek na ozdobu
- 200 g tvarohu v kostce
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Recept:
1. V míse vyšlehejte vejce s cukrem krupice do pěny.
2. Pomalu přilévejte olej a mandarinkový džus, stále míchejte.
3. Přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Nechte vychladnout.
6. Mezitím smíchejte tvaroh s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem dohladka.
7. Vychladlý korpus potřete tvarohovou směsí.
8. Na tvarohovou vrstvu rozložte plátky mandarinek z konzervy.
9. Nechte v chladničce dobře vychladit, nejlépe přes noc.
Tipy:
- Pro ještě intenzivnější mandarinkovou chuť můžete do těsta přidat kůru z jedné mandarinky.
- Pokud máte rádi více krému, můžete zdvojit množství tvarohové směsi.
- Mandarinkové řezy jsou nejlepší, když jsou dobře vychlazené, takže je ideální je připravit den předem.
- Pro krásný lesk můžete mandarinky na vrchu potřít želatinou nebo jasným želé.