Mandarinkové řezy recept


Mandarinkové řezy recept.

**Ingredience:**

- 250 g másla nebo margarínu
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 konzerva mandarinek (cca 300 g)
- 1 balíček vanilkového pudinku (na vaření)
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček ztužovače šlehačky
- Čokoláda na ozdobu

**Recept:**

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo nebo margarín utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.

2. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout.

3. Mezitím si připravte krém. Mandarinky sceďte a šťávu si nechte. Pudink uvařte podle návodu na obalu, ale místo vody použijte mléko a přidejte šťávu z mandarinek pro zvýraznění chuti. Do horkého pudinku přidejte 2 lžíce cukru a dobře promíchejte. Nechte vychladnout.

4. Smetanu ušlehejte do tuha s přidaným ztužovačem šlehačky.

5. Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřete vychladlý mandarinkový pudink. Na pudink nanesete ušlehanou smetanu.

6. Na závěr můžete řezy ozdobit nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami.

**Tipy:**

- Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat kůru z jedné mandarinky.
- Pokud máte rádi více ovoce, můžete na pudink před nanesením šlehačky poklást další vrstvu mandarinek.
- Pro pevnější krém můžete do pudinku přidat želatinu nebo agar-agar podle návodu na obalu.
- Řezy nechte před podáváním alespoň 2 hodiny odpočinout v chladničce, aby se chutě dobře spojily.