Maminčiny kiwi řezy recept.
Maminčiny kiwi řezy jsou vynikající a osvěžující dezert, který potěší nejen na pohled, ale hlavně na chuť. Tento recept je poměrně jednoduchý a výsledek stojí za to. Zde je návod, jak na to.
- Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 150 g másla
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru moučka
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 1 balení vanilkového cukru
- 3-4 kiwi
- 1 balení želatiny
- Recept
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, 1/2 hrnku cukru a rozpuštěné máslo, dokud směs nezačne držet pohromadě.
3. Směs rovnoměrně rozprostřete do vymazané formy a pečte asi 15 minut, dokud nezrůžoví.
4. Během pečení základu si připravte krém. Ve větší míse smíchejte žloutky, cukr moučka, citronovou šťávu, kypřicí prášek a vanilkový cukr. Směs důkladně promíchejte a vařte ve vodní lázni, dokud nesměs nezhoustne.
5. Vyšlehejte bílky do pevného sněhu.
6. Opatrně vmíchejte uvařený krém do vyšlehaných bílků.
7. Tento krém rozprostřete na předpečený základ a vraťte do trouby na dalších 25 minut.
8. Mezitím si připravte kiwi. Oloupejte je a nakrájejte na plátky.
9. Po upečení a vychladnutí koláče rozložte kiwi plátky na vrch.
10. Připravte želatinu podle návodu na obalu a nechte ji mírně zchladnout, ale ne tuhnout. Poté ji rozetřete přes kiwi.
11. Nechte v chladničce řádně ztuhnout, nejlépe přes noc.
- Tipy
- Pro extra křupavý základ přidejte do směsi hrst nasekaných ořechů.
- Pokud chcete dezert trochu osvěžit, můžete do krému přidat nastrouhanou kůru z jednoho citronu.
- Pro pevnější želatinu na vrchu použijte mírně menší množství vody, než je uvedeno na obalu.
- Kiwi můžete kombinovat s jiným ovocem pro zajímavější chuťový zážitek, například s jahodami nebo mangem.
Tento dezert je ideální pro letní oslavy nebo jako osvěžení po dobrém jídle. Maminčiny kiwi řezy jistě zaujmou každého, kdo má rád spojení ovocné svěžesti a lahodného krému. Užijte si přípravu i samotné pochutnávání!