Malinový tart s mandlemi recept.
Ingredience pro malinový tart s mandlemi zahrnují mouku, máslo, cukr, vejce, mandle, maliny a vanilkový extrakt.
Nejprve připravte těsto. Smíchejte mouku, cukr a špetku soli. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky a zpracujte v robotu nebo rukama, dokud směs nepřipomíná hrubou strouhanku. Přidejte vejce a rychle zpracujte do hladkého těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechejte odpočívat v chladničce.
Mezitím připravte náplň. V míse smíchejte mleté mandle, cukr a vejce do hladka. Přidejte vanilkový extrakt a promíchejte.
Vyválejte těsto a vložte do tartové formy, vytvořte okraje. Na těsto rozetřete mandlovou směs. Na mandlovou směs rovnoměrně rozložte maliny.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut, nebo dokud není povrch zlatavý a maliny jsou měkké.
Tipy pro dokonalý malinový tart: Použijte kvalitní máslo pro lepší chuť těsta. Před pečením můžete těsto ještě asi 15 minut chladit v mrazáku, aby byly okraje krásně křupavé. Nezapomeňte tart nechat po upečení alespoň 10 minut vychladnout, než ho vyjměte z formy. Tento tart je vynikající jak teplý, tak studený a můžete ho podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.