Malinová kopretina recept


Malinová kopretina recept.

Ingredience na malinovou kopretinu:

mouka pšeničná hladká 200 gramů
cukr krupice 150 gramů
máslo 125 gramů
vejce 4 kusy
maliny 300 gramů
prášek do pečiva 1 balení
vanilkový cukr 1 balení
sůl špetka

Recept na malinovou kopretinu:

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Máslo nechte změknout na pokojové teplotě a pak ho společně s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidávejte vejce a dále šlehejte, dokud nebude směs hladká a vzdušná. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Suchou směs postupně zašlehejte do těsta. Na závěr opatrně vmíchejte maliny. Formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy a rozprostřete do rovnoměrné vrstvy. Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut nebo dokud není vrch zlatavý a testovací špejle vložená do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout před podáváním.

Tipy:

Maliny můžete nahradit jakýmkoliv jiným ovocem podle vaší chuti nebo sezónní dostupnosti.
Pro extra křupavou kůrčičku můžete před pečením posypat vrch těsta trochou cukru krupice.
Pokud máte rádi bohatší chuť, přidejte do těsta lžíci kakaa nebo trochu citronové kůry pro svěží nádech.