Makové muffiny s ovocem recept.
**Ingredience:**
- 200g polohrubé mouky
- 100g mletého máku
- 150g cukru
- 1 balíček kypřicího prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 velká vejce
- 250ml mléka
- 100ml rostlinného oleje
- 200g směsi mraženého nebo čerstvého ovoce (např. borůvky, maliny, kousky jablka)
**Recept:**
1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, mletý mák, cukr, kypřicí prášek a vanilkový cukr.
3. V jiné míse smíchejte vejce, mléko a olej. Přilijte tyto mokré ingredience k suchým a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Nakonec opatrně vmíchejte ovoce.
5. Těsto rozdělte do připravených košíčků, naplňte je asi do 3/4.
6. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud vrcholky muffinů nebudou pevné na dotek a špejle vložená do středu vyjde čistá.
7. Po upečení nechte muffiny chvíli vychladnout ve formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
**Tipy:**
- Místo mraženého ovoce můžete použít čerstvé. Pokud používáte mražené, není nutné ho předem rozmrazovat.
- Pro extra vláčné muffiny přidejte do těsta lžíci jogurtu nebo zakysané smetany.
- Pokud máte rádi citronovou příchuť, přidejte do těsta kůru z jednoho citronu pro osvěžující twist.
- Muffiny jsou skvělé jak teplé, tak studené. Uchovávejte je v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.