Makové kytky s citronem recept


Makové kytky s citronem recept.

Makové kytky s citronem jsou krásné a chutné cukroví, které dokonale zapadne do vaší sbírky receptů na domácí pečení.

Ingredience:
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 350 g hladké mouky
- 100 g mletého máku
- kůra z 1 citronu
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli

Recept:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte změklé máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladké směsi. Přidejte kůru z citronu a citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Do směsi postupně přisypávejte hladkou mouku smíchanou s mletým mákem a solí. Zpracujte těsto, dokud není hladké a nelepí se na ruce.

Z těsta vytvarujte malé kuličky, které poté na plechu zploštíte do tvaru kytky. Můžete použít formičku na sušenky ve tvaru kytky pro preciznější tvar. Pečte v předehřáté troubě asi 10 až 12 minut nebo dokud kytky nejsou lehce zlatavé.

Tipy:
- Pokud máte rádi intenzivnější citronovou chuť, můžete přidat více citronové kůry nebo šťávy.
- Mák můžete před přidáním do těsta lehce osmahnout na pánvi, což zvýrazní jeho chuť.
- Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu, aby se lépe spojily a těsto bylo pružnější.
- Hotové makové kytky můžete po vychladnutí pocukrovat moučkovým cukrem pro sladší vrstvu.

Tento recept vám přináší křehké a aromatické cukroví, které bude jistě skvělým doplněním jakéhokoli čajového stolu nebo rodinné oslavy.