Makové cupcakes s citronovým krémem a tvarohem recept.
Ingredience:
Pro cupcakes:
- 180g polohrubé mouky
- 150g cukru
- 125g másla
- 100ml mléka
- 2 velká vejce
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžíce máku
- Šťáva a kůra z 1 citronu
Pro citronový krém:
- 200g mascarpone nebo jemný tvaroh
- 100g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- Kůra z 1 citronu
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a mák.
3. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, poté postupně přidávejte vejce, šťávu a kůru z citronu. Nechte šlehat, dokud směs není hladká.
4. Do směsi s máslem postupně přidávejte suché ingredience, střídavě s mlékem, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Rozdělte těsto do formiček na muffiny, naplněné do dvou třetin.
6. Pečte 20-25 minut nebo dokud není tester vložený do středu cupcake čistý.
7. Nechte cupcakes vychladnout.
Pro citronový krém:
1. Mascarpone nebo tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou do hladka.
2. Krém dejte do cukrářského sáčku a ozdobte jím vychladlé cupcakes.
Tipy:
- Pro intenzivnější citronovou chuť přidejte do těsta více citronové kůry.
- Pokud máte rádi více máku, můžete množství v receptu zdvojnásobit.
- Cupcakes jsou nejlepší čerstvé, ale uchovávají se dobře v lednici po dobu 2-3 dnů.
- Krém můžete připravit i den předem a uchovávat v chladu, aby se chutě lépe spojily.