Makarony s tuňákem a olivami recept


Makarony s tuňákem a olivami recept.

Makarony s tuňákem a olivami jsou jednoduché na přípravu a velmi chutné. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři.

Ingredience
Na přípravu této pochoutky budete potřebovat makarony, ideálně penne nebo fusilli, konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, hrst černých oliv bez pecek, stroužek česneku, olivový olej, sůl, pepř a trochu citronové šťávy. Na ozdobu se hodí čerstvá petrželka nebo bazalka.

Recept
Začněte tím, že si uvaříte makarony podle návodu na balení. Mezitím si na pánvi na troše olivového oleje zpěňte nadrobno nakrájený česnek, ale dávejte pozor, aby se nepřipálil. Přidejte odceděného tuňáka a promíchejte. Následně přidejte olivy, které pokud je potřeba, nakrájejte na menší kousky. Vše spolu krátce orestujte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Nakonec můžete přidat trochu citronové šťávy pro svěží chuť.

Jakmile jsou makarony uvařené, scedíte je a přidáte do pánve s tuňákem a olivami. Dobře promíchejte, aby se chutě spojily. Na závěr posypte čerstvou petrželkou nebo bazalkou pro krásu a aroma.

Tipy
Pro zvýšení nutriční hodnoty můžete do receptu přidat cherry rajčata nebo trochu špenátu. Pro kremovější verzi můžete směs před podáváním smíchat s trochou smetany nebo zakysané smetany. Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte trochu chilli nebo papriky.