Majoránkové knedlíky recept.
**Ingredience:**
- 500 g brambor
- 200 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 2 špetky soli
- 2 lžíce majoránky
- 1 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
**Recept:**
1. Brambory důkladně umyjte, oloupejte a nastrouhejte. Strouhané brambory pak zabalte do čisté utěrky a důkladně vymačkejte vodu.
2. Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory, polohrubou mouku, vejce, sůl a majoránku. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo tuhé těsto. Pokud je těsto příliš mokré, přidejte trochu mouky.
3. Z těsta vytvarujte malé knedlíky. Pokud se vám těsto lepí na ruce, pomažte si je olejem nebo máslom.
4. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Do vřící vody opatrně vkládejte knedlíky. Vařte je asi 10 minut od okamžiku, kdy vyplavou na povrch.
5. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat.
**Tipy:**
- Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm s omáčkou.
- Pokud chcete, aby byly knedlíky ještě aromatickější, můžete přidat více majoránky nebo zkombinovat majoránku s jinými bylinkami dle vaší chuti.
- Pro křehčí texturu můžete bramborové těsto připravit i z vařených a pak nastrouhaných nebo rozmačkaných brambor.
- Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, můžete knedlíky po uvaření ještě krátce opečít na pánvi na troše oleje nebo másla.