Majolková bábovka recept.
Ingredience na majolkovou bábovku zahrnují mouku, cukr, vejce, olej, majolku (majonézu), prášek do pečiva, mléko a vanilkový cukr. Někdy se přidává i kakao pro čokoládovou variantu.
Postup přípravy začíná smícháním suchých ingrediencí, tedy mouky, cukru a prášku do pečiva. V jiné misce smíchejte ve vejce, olej, majolku a mléko. Všechny mokré ingredience důkladně promíchejte dokud nevznikne hladká směs. Poté postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a míchejte, aby se vše spojilo v jednolitou hmotu.
Pokud chcete připravit čokoládovou variantu, přidejte do části těsta kakao a dobře promíchejte. Těsto pak nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pro zajímavý efekt můžete střídat vrstvy světlého a tmavého těsta.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius asi 45 minut, ale pečení vždy kontrolujte špejlí, protože doba může varirovat v závislosti na vaší troubě.
Tipy pro dokonalou majolkovou bábovku
1. Přidání majolky do těsta zajistí, že bábovka bude měkká a vláčná.
2. Pro ještě lepší chuť můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo citronovou kůru.
3. Bábovku po upečení nechte chvíli vychladnout ve formě a poté ji opatrně vyklopte na mřížku, aby se dokonale vychladla.
4. Pro extra lesk můžete bábovku po upečení potřít čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem.
Tato bábovka je skvělá k odpolední kávě nebo jako sladký závěr rodinného oběda.