Lukášova pomerančová bábovka recept


Lukášova pomerančová bábovka recept.

Ingredience pro Lukášovu pomerančovou bábovku:
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- šťáva a kůra z 2 velkých pomerančů
- 100 ml mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu

Recept na přípravu Lukášovy pomerančové bábovky:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
2. V míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce, po každém dobře promíchejte.
3. Přidejte šťávu a kůru z pomerančů, mléko a vanilkový extrakt. Promíchejte.
4. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidávejte do mokré směsi. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto přelijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 60 minut, nebo dokud není bábovka pečená (ověřte špejlí).
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy k receptu:
- Pro intenzivnější pomerančovou chuť přidejte do těsta ještě jednu lžíci pomerančové kůry.
- Bábovku můžete po upečení polité mírně ohřátou pomerančovou šťávou smíchanou s trochou cukru pro extra šťavnatost.
- Pokud máte rádi ořechy, zkuste do těsta přidat hrst nasekaných vlašských ořechů pro přídavek chuti a textury.