Lososový tatarák s avokádem recept


Lososový tatarák s avokádem recept
Lososový tatarák s avokádem je lahodná a zdravá předkrm, který můžete připravit za pár minut. Zde je postup, jak na to.
Ingredience:

200 g čerstvého lososa
1 zralé avokádo
1 malá šalotka
šťáva z 1 limetky
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý černý pepř
několik kapek tabaska
čerstvé bylinky jako je kopr nebo pažitka

Recept:

Nejprve si připravte lososa. Pokud používáte čerstvého lososa, důkladně ho očistěte a odstraňte kůži. Lososa nakrájejte na co nejmenší kostičky.
Oloupeme a nakrájíme šalotku na velmi jemno.
Avokádo rozpůlte, vyjměte pecku a pomocí lžíce vyndejte dužinu. Nakrájejte avokádo na malé kostičky.
V míse smíchejte lososa, avokádo a šalotku. Přidejte šťávu z limetky a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti. Pro pikantnější chuť můžete přidat pár kapek tabaska.
Na závěr přidejte nasekané čerstvé bylinky a jemně promíchejte.

Tipy:

Pro dosažení nejlepší chuti použijte opravdu čerstvé ingredience.
Lososový tatarák podávejte chlazený, ideálně na toastech nebo jako náplň do avokádové lodičky.
Můžete ozdobit plátky limetky nebo citronu a přidat trochu čerstvého kopru nebo pažitky na vrch.

Lososový tatarák s avokádem je výborný s bílým vínem nebo proseccem. Užijte si tuto lehkou a svěží pochoutku!