Losos s kmínem na másle recept


Losos s kmínem na másle recept.

Losos s kmínem na másle je rychlý a chutný recept, který si můžete připravit i během týdenního shonu. Předpis je jednoduchý a výsledek je plný chuti.

Ingredience: 4 filety lososa, 2 lžíce másla, 1 čajová lžička mletého kmínu, sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti, čerstvé bylinky pro ozdobu.

Recept: Nejdříve si připravte lososové filety. Očistěte je a osušte papírovým ubrouskem. Každý filet osolte, opepřete a posypte mletým kmínem. Na pánvi rozehřejte máslo na střední teplotě. Když je máslo rozpuštěné a horké, vložte na pánev lososové filety kůží dolů. Smažte přibližně 3-5 minut podle tloušťky filetů, poté losos otočte a smažte další 2-3 minuty, dokud není losos krásně zlatý a uvnitř stále šťavnatý.

Tipy: Losos skvěle doplňuje lehký salát z čerstvé zeleniny nebo vařené brambory. Pokud máte rádi intenzivnější chutě, přidejte do másla při smažení pár stroužků česneku. Pro ještě aromatičtější zážitek můžete před smažením losos marinovat v olivovém oleji s citronovou šťávou a kmínem po dobu alespoň 30 minut.