Lívance s cukrem a skořicí recept


Lívance s cukrem a skořicí recept.

Ingredience:
mouka pšeničná hladká
mléko
vejce
droždí čerstvé
cukr krystal
sůl
olej na smažení
cukr moučka
skořice mletá

Recept:
Začneme přípravou kvásku. V malé misce rozmícháme droždí s trochou cukru a mléka a necháme asi 10 minut vzejít. Ve větší míse smícháme mouku, vejce, zbytek cukru, sůl a přilijeme kvásek. Postupně přidáváme zbytek mléka, dokud nezískáme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu.

Po vykynutí rozehřejeme na pánvi trochu oleje. Lžící klademe na pánev malé množství těsta a smažíme dozlatova z obou stran. Hotové lívance pak posypeme směsí moučkového cukru a skořice.

Tipy:
Pokud máte rádi bohatší chuť, můžete do těsta přidat vanilkový extrakt nebo citronovou kůru pro svěží nádech. Lívance jsou vynikající s čerstvým ovocem nebo s kopečkem zmrzliny. K dosažení ještě lepších výsledků doporučuji těsto před smažením opět krátce prohníst.