Litá tvarohová buchta s ovocem recept.
Litá tvarohová buchta s ovocem je lahodným dezertem, který můžete připravit s jakýmkoliv ovocem, které máte právě po ruce. Zde je jednoduchý recept a několik tipů, jak na to.
- Ingredience
- 4 vejce
- 200 g krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 500 g měkkého tvarohu
- 250 ml oleje
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- ovoce podle chuti (borůvky, maliny, jahody, meruňky atd.)
- moučkový cukr na posypání
- Recept
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Bílky dejte stranou.
3. Žloutky smíchejte s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny.
4. Do směsi žloutků přidejte měkký tvaroh, olej a dobře promíchejte.
5. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli, až vznikne hladké těsto.
6. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do těsta.
7. Nakonec do těsta vmíchejte vybrané ovoce.
8. Připravte si formu na pečení, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
9. Těsto nalijte do formy a pečte přibližně 35 až 40 minut, dokud buchta nezíská zlatavou barvu a tester na cukroví nevyjde čistý.
10. Po upečení nechte buchtu vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
- Tipy
- Můžete experimentovat s různými druhy ovoce podle sezóny nebo vašich představ.
- Pokud máte rádi vlhčí buchtu, můžete přidat více ovoce.
- Pro extra křupavou kůrčičku můžete před pečením posypat vrch buchty trochou krystalového cukru.
- Tento dezert je vynikající jak teplý, tak studený. Podávat můžete s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě větší požitek.