Listové šátečky se špenátem recept


Listové šátečky se špenátem recept.

Ingredience pro listové šátečky se špenátem zahrnují listové těsto, čerstvý špenát, cibuli, česnek, sýr feta, vejce, olivový olej, muškátový oříšek, sůl a pepř.

Recept začínáme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Na pánvi na troše olivového oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nadrobno nakrájený špenát a dusíme, dokud neuvolní vodu a ta se nevyvaří. Směs necháme chladnout. V míse smícháme špenát s cibulí a česnekem, rozdrobený sýr feta, vejce (přidržíme si trochu na potření), muškátový oříšek, sůl a pepř.

Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Na každý čtverec dáme lžíci náplně. Jednotlivé rohy těsta přehneme do středu nad náplní a okraje pevně stiskneme, aby šátečky držely tvar. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.

Tipy pro dokonalé šátečky: Používejte čerstvý špenát místo mraženého, protože má lepší chuť a méně vody. Při plnění šátečků se ujistěte, že nezbyde žádná přebytečná tekutina, která by mohla těsto rozmočit. A nezapomeňte šátečky před pečením dobře potřít vejcem, aby měly krásně zlatavou a lesklou kůrčičku. Pokud máte rádi pikantnější verzi, přidejte do náplně trochu červené papriky nebo chilli.