Linguine s rukolovým pestem recept


Linguine s rukolovým pestem recept.

Linguine s rukolovým pestem je skvělým jídlem pro všechny, kteří milují italskou kuchyni a zároveň si potrpí na jednoduchost a rychlost přípravy. Tento recept je nejen chutný, ale i velmi zdravý díky obsahu rukoly, která je bohatá na vitamíny a minerály. Připravme si společně linguine s rukolovým pestem.

**Ingredience:**
- 400 g linguine (nebo jiné dlouhé těstoviny)
- 2 hrsti rukoly
- 50 g strouhaného parmazánu
- 30 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 60 ml olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Kousek citronové kůry (volitelné pro přidání svěžesti)

**Postup:**
1. Uvařte linguine podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Po uvaření těstoviny sceďte, ale zachovejte trochu vody z vaření.
2. Mezitím si v mixéru připravte rukolové pesto. Do mixéru dejte rukolu, strouhaný parmazán, piniové oříšky, oloupané stroužky česneku a olivový olej. Mixujte do hladka. Pokud je pesto příliš husté, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, aby se lépe míchalo s linguine.
3. Smíchejte uvařené těstoviny s rukolovým pestem. Pokud je to nutné, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby byla směs krémovější.
4. Ochuťte solí a černým pepřem podle chuti. Pro přidání svěžesti můžete přidat také trochu nastrouhané citronové kůry.
5. Podávejte ihned, posypané dalším parmazánem a případně zdobené listy rukoly nebo dalšími piniovými oříšky.

**Tipy:**
- Pro veganskou verzi receptu použijte veganský parmazán nebo vynechejte sýr úplně a přidejte trochu nutričního droždí pro sýrovou chuť.
- Piniové oříšky můžete nahradit vlašskými ořechy nebo slunečnicovými semínky pro odlišnou chuť a texturu.
- Přidání citronové kůry do pesto dodá jídlu příjemnou svěžest a doplňuje chuť rukoly.
- Nenechávejte linguine s pestem příliš dlouho stát, nejlépe chutná čerstvě připravené.