Linguine s italskou klobásou salsicciou recept.
K vaření linguine s italskou klobásou salsicciou budete potřebovat následující ingredience: linguine těstoviny, italskou klobásu salsiccia, olivový olej, česnek, cibuli, rajčata v plechovce, červené chilli, sůl, čerstvý bazalk a strouhaný parmazán.
Nejprve si připravte všechny ingredience. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Klobásu salsiccia oloupejte z kůže a rozdrobte na menší kousky.
V hrnci na olivovém oleji osmahněte cibuli dozlatova, přidejte česnek a chilli, krátce osmahněte, aby se uvolnily aromaty. Přidejte rozdrobenou klobásu a smažte, dokud nebude klobása krásně hnědá.
Poté přidejte rajčata z plechovky, můžete je předem rozmixovat pro hladší omáčku. Omáčku osolte dle chuti a nechejte na mírném ohni vařit asi 20 minut, aby se chutě dobře spojily.
Mezitím si v osolené vodě uvařte linguine těstoviny dle návodu na obalu – obvykle do al dente.
Uvařené těstoviny scedíte a přidáte do omáčky. Dobře promíchejte, aby se těstoviny pokryly omáčkou.
Na závěr přidejte nasekanou čerstvou bazalku a promíchejte. Podávejte ihned, posypané strouhaným parmazánem.
Jako tip na závěr můžete před podáváním pokapat pokrm ještě trochou kvalitního olivového oleje pro výraznější chuť a lesk těstovin. A nezapomeňte na sklenku dobrého italského červeného vína, které tento pokrm skvěle doplní.