Linecké svatební recept


Linecké svatební recept.

Ingredience pro linecké svatební cukroví:

- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- Citronová kůra z jednoho citronu
- Marmeláda pro spojování sušenek
- Moučkový cukr pro posypání

Recept na přípravu:

1. V misce smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr.
2. Přidejte na kousky nakrájené máslo, vejce a nastrouhanou citronovou kůru.
3. Rukama zpracujte těsto, dokud není hladké a nelepí se. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat trochu vody nebo mléka.
4. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
5. Po odpočinku těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi 3 mm.
6. Vykrájejte formičkami sušenky. Pokud chcete vytvořit "okénka" v horních sušenkách, udělejte to nyní.
7. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 8–10 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
8. Nechte sušenky vychladnout. Poté jednu sušenku potřete marmeládou a přitiskněte k ní druhou sušenku. Pokud máte sušenky s okénkem, použijte je jako horní část.
9. Hotové svatební linecké posypte moučkovým cukrem.

Tipy pro dokonalé linecké svatební cukroví:

- Při vykrajování sušenek si dejte pozor, aby stejné tvary byly vždy ve stejném počtu, pro snadné spárování.
- Pro jemnější chuť využijte kvalitní máslo a nezapomeňte na vanilkový cukr pro příjemnou vanilkovou vůni.
- Marmeláda by měla být dostatečně hustá, aby sušenky nebyly po spojení příliš vlhké.
- Pro extra lesk můžete marmeládu před spojením sušenek mírně zahřát.
- Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly křehké a nevyschly.