Limetkový krém s malinami a čokoládovou omáčku recept.
Ingredience:
Pro limetkový krém:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g bílého jogurtu
- šťáva a kůra z 2 limetek
- 80 g cukru
Pro malinovou vrstvu:
- 150 g malin (čerstvých nebo mražených)
- 2 lžíce cukru
Pro čokoládovou omáčku:
- 100 g tmavé čokolády
- 50 ml smetany ke šlehání
Recept:
1. Začněte přípravou limetkového krému. Smetanu vyšlehejte do pevných špiček. V jiné misce smíchejte bílý jogurt, cukr, šťávu a kůru z limetek.
2. Lehce vmíchejte vyšlehanou smetanu do jogurtové směsi. Buďte opatrní, abyste směs příliš nepropracovali a krém si zachoval vzdušnost.
3. Pro malinovou vrstvu rozmačkejte maliny s cukrem. Můžete použít vidličku nebo rozmixovat na hladkou směs.
4. Čokoládovou omáčku připravte tak, že čokoládu spolu se smetanou pomalu rozpustíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Ujistěte se, že směs je hladká.
5. Do pohárů nebo skleniček vrstvěte limetkový krém, malinovou směs a opakujte. Vrchol pohárů zalijte čokoládovou omáčkou.
6. Nechte v chladničce alespoň hodinu odpočinout, aby se chutě sloučily.
Tipy:
- Pro extra osvěžující efekt přidejte do limetkového krému trochu nastrouhaného zázvoru.
- Pokud preferujete hladší malinovou vrstvu, můžete směs přecedít, abyste se zbavili semínek.
- Limetkový krém s malinami a čokoládovou omáčkou podávejte chlazené. Před podáváním můžete dozdobit čerstvými malinami nebo lístky máty pro krásný vizuální efekt.
- Experimentujte s různými typy čokolády v omáčce, aby jste našli svou oblíbenou kombinaci chutí.