Lilek s jogurtovou omáčkou recept


Lilek s jogurtovou omáčkou recept.

Lilek s jogurtovou omáčkou je skvělou volbou pro lehký oběd nebo večeři. Zde je postup, jak tuto chutnou a zdravou pokrm připravit.

Ingredience:
1 velký lilek
2 stroužky česneku
200 ml bílého jogurtu
Olivový olej
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Čerstvá mátová nebo koriandrová listy pro ozdobení

Recept:
Lilek nejprve umyjete a nakrájíte na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. Plátky osolte a nechte asi 20 minut odležet, aby pustily vodu. Mezitím si připravte jogurtovou omáčku. Do mísy dejte jogurt, přidejte prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a dobře promíchejte. Lilek osušte papírovými ručníky a na rozpálené pánvi na olivovém oleji ho z obou stran opečte dozlatova. Hotové plátky lilku pak servírujte s jogurtovou omáčkou a posypte čerstvými bylinkami.

Tipy:
Pro extra křupavost můžete lilek před smažením obalit v mouce nebo strouhance. Pokud dáváte přednost vegan verzi, můžete použít rostlinný jogurt. Tento pokrm se skvěle hodí jako předkrm nebo jako lehké hlavní jídlo. K lilkům se hodí jak bílé, tak celozrnné pečivo.

Tento recept je jednoduchý a přináší spoustu možností k experimentování s různými bylinkami a příchutěmi. Užijte si jeho přípravu i degustaci!