Letní bramboračka s rajčaty recept


Letní bramboračka s rajčaty recept.

- Letní bramboračka s rajčaty

-# Ingredience
- 500 g brambor
- 300 g zralých rajčat
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 malá petržel (kořen)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř dle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu

-# Recept
1. Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na tenké plátky nakrájenou mrkev a petrželový kořen. Osmažte dozlatova.
2. Přidejte na kostky nakrájené brambory a česnek. Vše promíchejte a nechte chvíli smažit.
3. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Vařte, dokud nejsou brambory téměř měkké.
4. Mezitím oloupejte rajčata (tip: na chvilku je ponořte do horké vody, pak půjde slupka lépe oloupat) a nakrájejte je na kostky. Přidejte do polévky společně s rajčatovým protlakem.
5. Vařte dalších 10 minut, dokud nejsou všechny ingredience měkké. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
6. Polévku podávejte posypanou čerstvou petrželkou.

-# Tipy
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat do polévky lžičku sušeného tymiánu nebo majoránky.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do polévky trochu chilli nebo pár kapek tabaska.
- Letní bramboračku můžete podávat s čerstvým pečivem nebo jako lehký hlavní chod.
- Tato polévka je výborná i druhý den, chutě se krásně prolnou a polévka je ještě chutnější.